SHPËRNDAJE

Viti i kaluar ka shënuar disa sulme nga hakerat në sistemet e mëdha, “kanë rënë” Sony, Apple iCloud dhe të tjerët dhe pastaj ka pasuar një apel për të ndryshuar shpesh fjalëkalimet për shkaqe sigurie.
Megjithatë, njerëzit ende nuk e kuptojnë sigurinë serioze në internet, transmeton koha.net.

Kompania “SplashData” ka publikuar një listë të fjalëkalimeve më të famshme dhe më të përdorshme gjatë vitit 2014, ndërsa në vend të parë është radhitur fjalëkalimi klasik – 123456.

Password

Ja lista e plotë:
1. 123456
2. password
3. 12345
4. 12345678
5. qwerty
6. 123456789
7. 1234
8. baseball
9. dragon
10. football