SHPËRNDAJE

Zyrtarisht në Serbi ka 113 parti politike, dhe vetëm tridhjetë prej tyre janë politikisht aktive.

Sipas mediave serbe, në gjithë vendin janë tridhjetë parti por që pragun në zgjedhjet kombëtare kaluan vetëm dy progresistët dhe socialistët.

Sipas të dhënave të Ministrisë së Administratës Shtetërore dhe vetëqeverisjes lokale, 72 prej tyre përfaqësojnë të drejtat e pakicave, nga të cilat shtatë prej partive përfaqësojnë rusët në Serbi, dy për të drejtat e grekëve dhe disa përfaqësues janë të bullgarëve, shqiptarëve, hungarezëve, malazezëve dhe goranëve.