SHPËRNDAJE

Lugina e Preshevës do të ketë me hafëzen e parë, e është kjo 19 vjeçarja Elma Zejnullahu, e cila në Kur’an e Shkencë e mësime ishte e para, duke rrëmbyer pothuaj çdo çmim që dhuronte SHMT Presheva në Preshevë – Profili i Mjeksisë.

Ajo çdo vitë ishte nxënëse e dalluar në mjekësi. Në çdo aktivitet me karakter edukativo-shëndetsor ishte e para bashkë me shoqet e saja. Elma gjithashtu është pasionante e shkrim, leximit ku dhe ka botuar një libër me poezi, si nxënëse e kësaj shkolle.

Elma është shembulli më i veçantë i një të reje të udhëzuar në rrugën e Krijuesit, në rrugën e shpëtimit dhe pastërtisë shpirtërore; një vajzë e re në moshë, mirëpo me përkushtim të madh ndaj Kuranit.
Elma pervec rruges fetare, ajo ne shkolle te mjekesise ishte prise pakrahasueshme dhe shembulltyre e cdo nxenesi.

Tani ajo mori edhe titullin më të lartë fetarë Hafëze e Kur’anit.