SHPËRNDAJE

Shega është një ndër frutat që me lëngun e saj shëron disa lloje sëmundjesh. Është e njohur për vlerat ushqyese dhe shëruese, prandaj dhe ju sugjerojmë të konsumoni rregullisht lëng shege nëse keni probleme me shëndetin, por jo vetëm.

Shumë studime kanë vërtetuar që bëhet fjalë për një nga lëngjet më shëruese në botë për shkak të ndikimit të dobishëm në sistemin kardiovaskular, nervor dhe eshtëror. Përveç dobive për zemrën dhe enët e gjakut, përbërësit e shegës pengojnë rritjen e kancerit të gjirit, prostatës, zorrës së trashë, leucemisë dhe parandalojnë ndryshimet të cilat nxisin rritjen e tumorit.

Për rritjen e imunitetit dhe parandalimin e çrregullimeve shëndetësore ekspertët rekomandojnë konsumimin ditor të 2,5 decilitrave lëng të shtrydhur shege.

Acidet yndyrore që  përmban lëngu i shegës reduktojnë ënjtjet dhe dhimbjet e muskujve.

Lëngu i shegës, lufton infarktet dhe këto sëmundje:

  • Sëmundjet e stomakut
  • Sëmundjet e zorrëve
  • Dhimbjet e barkut
  • Ënjtjen e bajameve
  • Acarimin e mishrave të dhëmbëve.