SHPËRNDAJE

Që nga fillimi i epidemisë të Corona virusit (epidemia është deklaruar në territorin e Serbisë ndërsa pandemisë në të gjithë botën), banorët e Serbisë kanë kaluar në orë policore apo karantinë saktësisht 638 orë ose më shumë se 26.5 ditë të mbyllur.

Ora policore ka qenë në fuqi në Serbi për më shumë se një muaj e gjysmë, saktësisht 47 ditë, përcjell presheva.com.

Kujtojmë, ajo u vendos në 18 Mars dhe fillimisht për një periudhë të shkurtër, nga ora 20:00 e mëngjesit deri në 5:00 të nesërmen. Në këtë orar ajo zgjati vetëm për katër ditë, pasi me 22 mars filloi nga ora 17 deri në ora 5 të mëngjesit.

Në fillim të prillit, pati paralajmërime serioze se orari i orës policore mund të zgjasë 24 orë në ditë, gjë që për fat nuk ndodhi kurrë. Sidoqoftë, autoritetet vendosën të kufizojnë tubimet e qytetarëve, veçanërisht në pikniqe, në raportime të gjata për periudhat e fundjavës, përcjell presheva.com.

E para zgjati 60 orë, nga 10 Prilli i mbrëmjes deri në 13 Prill në orët e para të mëngjesit, për të patur pastaj për Pashkët, nga 17 deri në 21 Prill, dhe zgjati deri në 84 orë!

Menjëherë pas përfundimit të saj, u vendos që të kufizojë orën policore në të ardhmen, gjatë së cilës ishte e vlefshme ndalimi i daljes nga rrugët (me përjashtim të atyre që kanë licenca), në mënyrë që të fillojë çdo ditë nga ora 18:00.

Kishim “fundjavën” tonë të tretë, nga 24-27 Prill, dhe zgjati 59 orë, ndërsa për festat e Ditës së Majit, ndalimi për të dalë jashtë ishte 30 Prill – 2 Maj, ose “vetëm” 35 orë./presheva.com/