SHPËRNDAJE

Doganierët në bashkëpunim me policinë kapën më shumë se 70,000 euro të padeklaruara në dalje të vendkalimit kufitar Gradina në BMW, ku udhëtonin dy udhëtarë irakianë.

Shkelja u zbulua kur makina me targa regjistrimi finlandeze, me të cilën po udhëtonin nga Finlanda për në Irak dy iraken.

I pyetur nga doganieri nëse kishin ndonjë gjë për të deklaruar, shoferi 27-vjeçar dhe pasagjeri dy vjet më i vjetër u përgjigjën se ata kanë vetëm bagazhe personale dhe një total prej 10.000 euro.

Pavarësisht fjalëve të tyre, zyrtarët doganor megjithatë vendosën të inspektojnë në detaje automjetin, bagazhin dhe udhëtarët.
Dhe ata kishin të drejtë, sepse në xhepin e xhaketës së shoferit, e cila ishte në ulësen e pasme, gjetën 60.000 euro të padeklaruara edhe në xhepin e pantallonave të tij.

Në xhaketën e pasagjerit në pjesën e prapme, si dhe në vendin e dokumenteve të makinës në anën e pasagjerëve, u zbuluan edhe një shumë prej mbi 30.000 euro.

Pasagjerët, secili individualisht, iu janë kthyer nga 10.000 euro, sepse kjo është një shumë që mund të lejohet në kufi pa i lajmëruar. Pjesa e mbetur prej mbi 70,000 eurove u mbajt deri në përfundimin e procedurës për kundërvajtje./presheva.com/