SHPËRNDAJE

Ministri i mbrojtjes Zoran Gjorgjeviq dhe komandanti i ushtrisë gjenerali Milosav Simoviq kanë vlersuar se rrugët në zonën e sigurisë toksore drejt Kosovës dhe në kufijt me Maqedoninë, Bullgarinë dhe Malin e zi janë të vështirësuara, por situata është nën kontroll, ka njoftuar Ministria e mbrojtjes, transmeton presheva.com.

“Gjendja në kufirin shtetërorë dhe në zonën toksore të sigurisë është e rregulltë. Momentalisht janë të angazhuara 31 makineri inxhinjerike, ndërsa 25 janë në gjendje gatishmërie në Nish dhe rrethinë” ka thënë Gjorgjeviq.

Siç thuhet nënjoftim, me kërkesë të kryetarit të komunës së Preshevës, në relacionin Ranatoc – Ilincë, në mahallën Lafet janë angazhuar 2 maqineri inxhinjerike./presheva.com/.