SHPËRNDAJE

Qeveria e Serbisë ka aprovuar një urdhëresë të re e cila është në fuqi nga dita e sotit ku përpos policisë rregullt, në Republikën e Serbisë do të formohet edhe “Policia ndihmëse”, raporton presheva.com.

Pjesëtarët e policisë ndihmëse gjatë angazhimit të tyre do të bartin armatimin e leht, municionin, uniformën dhe legjitimacionin me amblemë ku ju shkruan “policia ndihmese”

Ende nuk dihet sa do të jetë numri i ktij formacioni i cili herë pas here do të operoje në teren edhe me rroba civile!

Në Policinë ndihmëse do të përfshihen kryesisht individ të cilët nuk kan të krijuar marëdhanje pune në Ministrinë e punëve të mbrendshme të Republikës Serbisë ku ministria e punëve të brendshme mund të angazhoj edhe persona pa konkurs me moshë prej 18 deri 50 vjecar.

Ky lloj formacioni i forcave të sigurisë dhe rendit është kopjuar dhe marë si model nga shtetet e Bashkimit Evropian. /presheva.com/