SHPËRNDAJE

Fakulteti i Subotices dega Bujanoc është në luftë për egzistencen e saj pasi që Trupi Koordinues për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë nuk ka asnje interes per ta perkrahur kete institutcion te dijes. Sipas informatave të pa konfirmuara ky fakultet rrezikon mbylljen shkaku i mungesës së financimit.

Fakulteti i Suboticës fillimisht ishte hapur me mësim në gjuhen serbe dhe shqipe, por vitet e fundit, sidomos nga viti 2014 mësimi zhvillohet gati se në tërësi në gjuhën serbe çka shum student u detyruan të ndërpresin studimet për shkak të barrierave gjuhësore./presheva.com/