SHPËRNDAJE

Konkurencë e madhe ndërmjet kandidatëve potencial për të zënë vendin e kryeministrit të Serbisë pas largimit të Aleksandar Vuçiq.

Presidenti i ri i Serbisë Vuçiq ka paralajmëruar se qeveria e re do të formohet për dy muaj, dhe shanse më të mëdha për karrikën e kryeministrit momentalisht e ka Ivica Daçiq.

Mundësi të tjera për të zbutur presionin partiak që vendi më i rëndësishëm ti jepet një partie tjetër, Vuçiq ka rishikuar mundësinë që të kandidoj një kandidat ekspert jo partiak, ndër ta përmednet edhe ministresha e vetqeverisjes lokale Ana Brnabiq./presheva.com/