SHPËRNDAJE

Stina e pranverës së bashku me bukurinë e saj vjen edhe me një sërë alergjish sidomos nga polenat e luleve.

Nga institutet e kujdesit të shëndetit në SHBA, vijnë një sërë këshillash për t’u mbrojtur nga pasojat e këtyre alergjive.

* Nënshtrojuni testimit për alergji

* Nisni trajtimin me medikamente para se t’ju shfaqen simptomat e para

* Nëse ju shfaqet alergjia, bisedoni me mjekun tuaj menjëherë

* Bëni sa më shpesh dush dhe lahuni shpesh me shampom trupin dhe flokët tuaj

* Në shtëpi dhe në veturë, mbani dritaret të mbyllura dhe përdorni ajrin e kondicionuar

* Vini kapele të gjerë

* Vini syze dielli të errëta, që mos të keni kontakt me polenin dhe mykun

* Shmangni tharjen e rrobave në kohën kur jashtë ka shumë polene

* Bëni ushtrime gjimnastikore