SHPËRNDAJE

Kishte jetuar 18 vite në Ulqin me shqiptarë dhe mburret për këtë. Siç thot ajo, ata i kanë ndihmuar më shumë se serbët dhe malazezët së bashku. Kështu ka thënë një 23 vjeçare me kombesi serbe e cila është rritur në Ulqin dhe tani jeton ne Beograd.

“Kur i them njerëzve në Beograd se jam rritur në Ulqin, komenti i parë i tyre është: o zot, si ke mundur, atje jetojnë vetëm shiptar”.

E po të nderuarit e mi, po ata shqiptarë mua dhe familjes time na kanë ndihmuar se cili do serb apo malaze, ka thënë N.L (23).

“I kam pas 3 vjet kur u shpërngula. Shqiptarët na pranuan si në familje, edhe pse na njohën prej nga jemi dhe çka jemi. Kam shkuar në shkollë me ortodoks, me musliman dhe katolik. Asnjëherë nuk jemi ndarë në grupe, kemi qenë sikur një, kombi apo feja nuk na ka interesuar. Besoj se edhe sot është kështu” ka thënë N.L, transmeton presheva.com.