SHPËRNDAJE

Sa herë ju ka ndodhur të digjni gjuhen vetëm se nuk keni pritur dot derisa pija juaj e preferuar apo ushqimi të ftohet ?! Dhimbja nuk është e papërfillshme dhe të gjithë e kanë përjetuar të paktën një herë. Përveç dhimbjes, mund të ndodhë që gjuha të enjtet e të skuqet për orë më radhë. Edhe pse e përkohshme, kjo gjë mund të shkaktojë shumë shqetësime.

Një gjuhë e djegur rëndë mund të çojë edhe në humbjen e ndjesisë së shijimit apo çarje të lehta.

Derisa gjuha të shërohet plotësisht, është më mirë të qëndroni larg nga çdo gjë acide, duke përfshirë domatet, lëngje frutash, fruta agrume dhe uthull. Ushqimet e kripura, gjithashtu mund të irritojnë gjuhën tuaj, kështu që ju duhet t’i shmangni sa më shumë që të jetë e mundur.

Produktet e mëposhtme mund të ndihmojnë në zvogëlimin e ënjtjes së gjuhës dhe të lehtësojnë dhimbjet. Mjafton të lyeni gjuhën apo të mbani në gojë pak nga ushqimet e mëposhtme dhe për pak orë ju do të ndiheni më mirë.

1. Sheqer
2. Kubat e akullit
3. Kos
4. Mjaltë.