SHPËRNDAJE

Deri tek shkuarja në banjën e Bujanocit për shërim së pari duhet të drejtoheni tek mjeku i zgjedhur i cili ju dërgon tek rentgenologu, i cili shkon pastaj tek fiziatri për mendim specialistik. Vendimin për dërgimin e pacientit për shërim nëpër banja vendos komisionin mjeksor në bazë të dokumentacionit përkatës.

Spitali special për rehabilitim në Banjën e Bujanocit në bazë të komisionit republikan ka pranuar edhe grupën e parë prej 50 pacientave që në mënyrë natyrale do të sherohen nga diabetesi, apo sëmundja e sheqerit.

Terapia përfshin larja në ujë termomineral dhe përdorim të injeksioneve nën lëkurë me dioksid karboni natyral.

Banja e Bujanocit është e vetmja në Serbi e cila me metoda të tilla i ndihmon diabetikëve.

Sipas të dhënave zyrtare, në rrethin e Pçinjës rreth 15.000 persona vuajnë nga sëmundja e sheqerit./presheva.com/