SHPËRNDAJE

Një shqiptaro-amerikan ka qenë pjesë e misionit të “Apollo 11” në Hënë, pyet ne postimin e saj Ambasada e SHBA ne Tirane.

Ëilson Kokalari u lind në Gjirokastër dhe emigroi në Shtetet e Bashkuara në moshën 1 vjeçare.

Si inxhinier, Wilson Kokalari luajti një rol të rëndësishëm në misionin “Apollo 11”.

Ai ndihmoi në koordinimin e zbritjes së Apollo 11, por gjithashtu shkroi edhe udhëzuesin që ndihmoi astronautët e Apollo 11 të zbrisnin anijen e tyre kozmike.

Fotoja tregon qendrën e komandës të NASA-s në momentin e nisjes.