SHPËRNDAJE

Vaji i kokosit është një nga vajrat më të shëndetshëm në botë, i cili me shumë përfitime të tjera, gjithashtu ndihmon në heqjen e kilogramëve të tepërt.

Ai përmban një kombinim unik të acideve yndyrore, triglicerideve, të cilat kanë një efekt të fortë në metabolizëm.

Puna më e shpejtë e metabolizmit ndihmon trupin të djegë më shumë kalori.

Një numër i madh studimesh kanë treguar se konsumi i rregullt i vajit të kokosit mund të ndihmojë në masë të konsiderueshme humbjen e peshës dhe është veçanërisht efektiv në eliminimin e depozitave të yndyrës në zonën e barkut.

Vaji i kokosit është dukshëm më i ndryshëm nga vajrat e tjera të përdorura në dietë. Ndërsa shumica e vajrave të tjera përmbajnë kryesisht yndyra, vaji i kokosit pothuajse përbëhet tërësisht nga acide yndyrore të mesme.

Disa procese të trupit janë më efektive se të tjerat dhe një nga vetitë e rëndësishme të vajit të kokosit është se stimulon procesin e termogenezës.

Është një proces në të cilin grupet e muskujve dhe fibrat e muskujve rreth organeve vitale fillojnë të dridhen.

Kjo krijon nxehtësi, por gjithashtu stimulon trupin që është i detyruar të shpërndajë yndyrën për të pasur energji të mjaftueshme për termogenesis.

Kjo djegie e yndyrës së trupit, me ndihmën e vajit të kokosit, është dukshëm më efektiv se konsumi i kalorive nga yndyrat e tjera.

Një studim tregon se përdorimi i 15-30 gramë (1-2 lugë) vaj kokosit është i dobishëm për organizmin.

Vaji i kokosit jep energji dhe ul oreksin. Studime të shumta kanë treguar se njerëzit që konsumojnë rregullisht vaj kokosi kanë ulur oreksin.

“Humbja e peshës varet shumë nga raporti i marrjes së kalorive dhe konsumit.” Edhe pse ky përkufizim është thjeshtuar, është në thelb plotësisht korrekt.

Nëse trupi juaj konsumon më shumë kalori se sa keni në të, atëherë do të humbni indet yndyrore. Studimet mbi acidet yndyrore të mesme tregojnë se, krahasuar me yndyrat e tjera, këto yndyra rritin ndjenjën e ngopjes, duke shkaktuar nevojën për një konsum më të ulët.

Vaji i kokosit mund t’ju ndihmojë të humbni depozitat e yndyrës, sidomos ato yndyra “të pakëndshme” në zonën e barkut./presheva.com/