SHPËRNDAJE

Jemi duke parë një propagandë kundër zgjidhjes së problemeve esenciale të cilat e kanë thyer shpresën e çdo qytetari – edhe të kundërshtarëve politik – dhe të gjithë e pranojnë se ”puna nuk është mirë”, dikush në heshtje e dikush me zë.

E dikush ka zgjedhur të e thyejë heshtjen, të mos ngelet vetëm një zë por, edhe të e sjellë ndryshimin me vepra dhe punë konkrete.

Çka është ajo që gjenerata e vjetër politike në luginë, Kosovë e Shqipëri, i frikësohet më së shumëti? A është fuqia e parasë? Armët? Apo çka?

Ajo çka e t’merron, e fut në birën e miut, ja ngushton botën sa bira e xhilpërës, politikanin e vjetër në Kosovë, Shqipëri e Luginë, është ALTERNATIVA, apo të them më kjartë:

E tmerron Botën e tyre fakti se do të vie një gjeneratë e re politike, një kuadër politik, i cili do të ofron zgjidhje konkrete, për problemet konkrete, probleme të cilat i kanë shkaktuar vetë politikanët e vjetër në këtë vend, dhe tani frikësohen se populli do të e kupton se këto probleme nuk qenka problem të zgjidhen, dhe me pak vullnet, me punë korrekte dhe PROFESIONALIZËM (pika e dobët e politikës së mykur), do të zgjidhen problemet reale në këtë vend.

Alternativa nuk do të thotë Shqiprim Arifi. Alternativa nuk do të thotë ”punësim përmes lidhjeve familjare”. Alternativë nuk do të thotë bashkëpunim me institucionet e Sërbisë kundër vllezërve të etnisë. Alternativë nuk do të thotë manipulim me ndjenjat e qytetarëve dhe keqpërdorim të emocioneve dhe euforisë së qytetarëve. Alternativë do të thotë PLAN KONKRET për zgjidhjen e problemeve të cilat e vështirësojnë jetën e qytetarit në shoqëri. Alternativë do të thotë ulje e nivelit të papunësisë, hapjen e vendeve të reja të punës, kthimin e vëmendjes së Prishtinës dhe Tiranës zyrtare me plane dhe ide konkrete nëpërmjet së cilave BE dhe ndërkombëtarët do të e avancojnë komunën e Preshevës me investim dhe plan zhvillimor, duke e detyruar shtetin Sërb të e trajton Preshevën me të drejta të barabarta si çdo komunë tjetër në Sërbi. Alternativë do të thotë që qytetari i Preshevës të mos mbetet i prapambetur dhe i izoluar si rezultat i të kaluarës së brisht të politikanëve të vjetër, të cilat me veprat dhe sjelljet e tyre, me pakujdesinë dhe joprofesionalitetin i kanë shkaktuar plagë të mëdha komunës, plagë të cilat komunën e kanë sjellur në gjendje kritike dhe ka nevojë emergjente për intervenim nga ekspertë. E këta ekspertë jemi duke i parë vetëm tek fryma e re politike, vullnet mirë, në krye me zotëri Shqiprim Arifin, dhe stafin e mrekullueshëm që ka pranë vetës.

Fatkeqësisht qytetarët janë mësuar që si ”burra” të mirë të i shohin disa ”militant” partiak të cilët nuk dijn ta shkruajn as emrin e vetë, të rrethuar me dy a tri femra poashtu injorante, të zhveshura si të ”kafeve”, me makina luksoze të blera nga taksapaguesit të cilët i lakmojnë ato makina, a nuk e dijn se me pare të tyre dikush po bënë sefa, dhe i japin përkrahje duke thënë: ”burrë i mirë ish ky”, njeriut që mundin dhe ndjersën e qytetarëve, nuk ka frikë të e keqpërdorë.

Boll më. mjaftë! Reflektoni nëse jo për veti, kujtoni fëmijët tuaj? Ku do të mbeten ata? Për hirë të Zotit, jo pse po ju pyes unë;
A do ta lini të ardhmen tuaj në duart e atyre që nuk mendojnë për të ardhmen? A do ta leni të ardhmen tuaj në duart e atyre që edhe vetë e dini se nuk janë burra të mirë? Në duart e kujt po mendoni të mbeteni?!

Ky vend ka nevojë për ndryshim, jo ndryshim nga një menatelitet i mykur politik ,në një tjetër të ngjashëm. Ky vend ka nevojë për energji të re! Energji e cila në mendjen e tij , nga shtëpia deri në komunë, nuk mendon se si të vjedh para të qytetarëve dhe nuk i merrë 199 sms për punësim mbi baza familjare, a korruptive.

Presheva ka nevojë për një Kryetar i cili nuk frikësohet se mijëra të zeza dikush ka me ja përmend në qytet, nëse një ditë del me pi kaffe me shoqni e dashamirë. Pa boudigarda e sigurim.

Pse ”Alternativa e Shqiprimi?”
Se: Me këta dy, po mundem me kritiku, sygjeru e mendu shlirë! Me të nuk jam takuar asnjëherë por, programi i tij, botkuptimet dhe ideja qeverisësë, janë arsyet pse duhet votuar ky njeri!

Autor: Fikri Mehmeti
Student në Shkenca Politike
Diplomuar si ”Njohës i Politikave”
në AP ”Elita” Tiranë.