SHPËRNDAJE

Inspektori komunal i arsimit Kujtim Sadriu në një intervistë per presheva.com ka theksuar se ka hasur në parregullësi jashtëzakonisht të mëdha gjatë inspektimit të shkollave në Komunën e Preshevës. Sipas Sadriut, institucionet e arsimit kanë kuadro profesionale, por që punësimi i mësimdhënësve nuk bëhet ne baza ligjore por në baza partiake.

“Drejtorat e shkollave manipulojn masën në mënyra të llojllojshme, në rast të parë punësimi bëhet me librezë të partisë, dhe konkuresi analizohet a ka familje të madhe për marrjen e votave” ka thënë Sadriu duke vazhduar se drejtorët ne arsim në emer të flamurit dhe kultures pëer interesat partiake, klanore dhe farifisnore shkatrrojn kulturën dhe arsimin me këto malverzime. /presheva.com/