SHPËRNDAJE

Gjatë kësaj fundjave, në Evropë akrepat kthehen prapa për një orë.

Megjithëse jemi bërë gati për ditët e ftohta të dimrit, kur rrezet e diellit janë të rralla dhe ditët e shkurtra, sjellim 12 orët më të bukura, që gjenden në qytete të ndryshme evropiane.

Nga Big Ben në Londër, deri te ora gjigante në Blois të Francës, janë këto disa nga monumentet ikonë, që mbledhin turistë të shumtë nga mbarë bota.

Ora gjigante që ndodhet në mes të Pragës së Çekisë, është në mesin e 12 orëve më të bukura në qytetet e Evropës, krahas dy orëve të veçanta që ndodhen në Berlin të Gjermanisë.

Big Ben në Londër

Ora e qendrës së Pragës

Alexanderplatz në Berlin të Gjermanisë

Orë tjetër në Berlin

Zytggloge në Bern të Zvicrës

Ora Astronomike në Strasburg

Triberg i Gjermanisë me orën më të madhe, prej nga del një zog

Glockenspiel në Mynih të Gjermanisë

Ora e qendrës së Vjenës

Ndërtesa me orë në Graz të Austrisë

Torre Dell’Orologio në Venedik të Italisë

House of Magic në Blois të Francës