SHPËRNDAJE

Ambasadorja e ShBA-ve në Kosovë, Tracy Jackobson ja biseduar me drejtorin e zyrës për çështje të bashkësive në qeverinë e Kosovës Srgjan Popoviq për pranimin e diplomave të univerisitet të Prishtinës.

Zyrja për çështje të bashkësive në kuadër të iniciativës për përmirësim të politikës së punësimit të të pakicave ka inicuar zgjidhjen e çështjes së problemit të diplomave, me të cilat është e pamundur të konkurohet në institucionet e Kosovës, thuhet në njoftim të Partisë serbe SLS.

Zgjidhja e kësaj çështje është me rëndësi të veçantë për të gjitha pakicat që kanë kryer fakultetit, dhe për shkak të diplomave që nuk pranohen janë të situata të vështira për të gjetur një vend pune.