SHPËRNDAJE

Një kosovar, kishte kaluar kufirin dhe i kishte vënë zjarrin dy shtëpive në Komunë të Kurshumlisë, në Serbi, e cila kufizohet me Kosovën, raporton policia.

Fjala është për fshatin Raçë, afër 10 kilometra nga kufiri Serbi – Kosovë, trasnmeton gazetametro.net

Shtëpiat e djegura, ishin të pa banuara, dhe zjarrëvënia e tyre mund të lidhet me interesa për blerje pronash, raporton policia në Serbi.

Një mashkull Kosovar i dyshuar është kapur përderisa ecte rrugës Kurshumli Merdarë, duke ecur këmbë. Ai është ndaluar nga policia, dhe kështu ka pranuar fajin, raporton policia në Serbi.

Një asambleist i Kuvendit të Kurshumlisë Goran Bojkovic, ka thënë se fjala është për një shtëpi të pa banuar, dhe një shupë si pjesë ndihmëse e shtëpisë, të cilave ju vë zjarri njëra pas tjetrës. Zjarrëfikësat kanë arritur të sajon dëmet e mëdha, por gjësendet dhe interieri pothuajse është shkatëruar i tëri.