SHPËRNDAJE

Nebojsha Arsic, kryetar i komunës së Medvegjës thotë se serbët janë një shumicë absolute në të dhe se ata janë në një marëdhënie të mirë me shqiptarët.

Arsiq ka thënë në një intervistë për Kurir, përcjell presheva.com, thotë se Medvegjë jetojnë më pak se 10 për qind e shqiptarëve, të cilët kanë të gjitha të drejtat, dhe se komuna nuk mund të klasifikohet në Luginën e Preshevës, sepse ajo i takon rrethit të Jablanicës.

“Ne klasifikohemi shpesh në Luginën e Preshevës, të cilat ajo është absolutisht e pa vërtetë, duke pasur parasysh se ne jemi në rrethin e Jabllanicës dhe 180 kilometra nga Presheva dhe Bujanoci,” tha Arsiq.

Në Medvegjë, serbët janë një shumicë absolute, dhe duke pasur parasysh këtë fakt dhe distancën gjeografike, ai nuk sheh ndonjë arsye pse shqiptarët thonë se Medvegja është Luginë e Preshevës.

Arsic thotë se në atë komunë nuk kishte asnjë konflikt dhe se nuk kishte tension.

“Shqiptarët kanë marrë pjesë gjithmonë në qeverisje në mënyrë që problemet ti zgjidhim së bashku, për shkak se ato nuk i ndajmë në serbe dhe shqipe,” tha ai, duke shtuar se marrëdhëniet mes dy kmbësive janë të mira.

“Nga ne mund të mësojnë, sepse për vite me rradhë serbët dhe shqiptarët që jetojnë këtu janë në marrëdhënie të shkëlqyera. Qëllimi ynë është që të zhvillojmë Medvegjë, sepse ky është një vend i pasur me burime natyrore. Ne kemi Sijarinska banjën, miniera, mermer, gurë gjysmë të çmuar, si dhe Migracionin cili për vite që ka qenë ta ndalojmë, për të mbajtur të gjithë njerëzit që kanë lindur në Medvegjë dhe të qëndrojnë atje, të shkojnë në shkollë dhe të gjejnë një punë”, ka thënë Arsiq.

I pyetur për të ardhmen e marrëdhënieve serbo-shqiptare, Arsic thotë se qëllimi i tyre është të ndërtojnë dhe të drejtojnë komunën së bashku.

“Unë jam i sigurt se këtu shqiptarët, në Medvegjë dhe Serbi ndjehen si në shtëpinë e tyre,” tha Arsic./presheva.com/