SHPËRNDAJE

Bill Gates është figura e fundit e profilit të lartë që lidhet me financierin e turpëruar Jeffrey Epstein.

Sipas një raporti të publikuar të mërkurën nga CNBC, bashkëpunëtori i Microsoft u takua me Epstein për të diskutuar mënyrat për të rritur bamirësinë, disa vjet pasi Epstein u burgos për akuzat në lidhje me prostitucionin e mitur.

Takimi u zhvillua në New York në vitin 2013, sipas CNBC, dhe është dëshmi e mëtejshme se si Epstein ishte në gjendje të krijonte lidhje në shoqërinë elitare edhe pasi u dënua.

Të dhënat e fluturimeve tregojnë gjithashtu se Gates dhe Epstein fluturuan nga New York në Palm Beach, Florida, në Mars 2013, pa pasagjerë të tjerë në aeroplan.

Në vitin 2013, Gates ishte ende kryetar i Microsoft, megjithëse ai ishte larguar si CEO në 2000.

Në një deklaratë, zëdhënësi i Gates, Bridgitt Arnold i tha Business Insider: “Megjithëse Epstein e ndiqte Bill Gates në mënyrë agresive, çdo raport e partneritetit të biznesit ose marrëdhënieve personale midis të dyve është kategorikisht e rreme.”

Epstein vdiq në fillim të këtij muaji në atë që autoritetet kanë thënë se ishte një vetëvrasje pasi u arrestua me akuza të trafikimit seksual.