SHPËRNDAJE

DheuBardhe

Asnjë autobus nga Kosova nuk po lejohet të hyjë në Serbi me arsyetimin se prej tash e tutje vozitësit e automjeteve të rënda duhet të marrin tapografin (mjet që kontrollon shpejtësinë) në Krushevc.

Imeran Hajrullahu, vozitës i kompanisë “Vectori” nga Prizreni, ka treguar se janë bllokuar në kufirin me Serbinë, te pika “Dheu i Bardh” dhe nuk po lejohen të hyjnë në Serbi, raporton Express.

Ai ka treguar se deri më tash topografin e kanë marrë në Kosovë te kompanitë e licencuara nga Ministria e Transportit.

“Po e kërkojnë një dokument që është absurd me kërku atë dokument. Kur të kryhet kontrolli teknik i automjetit duhet të shkosh dhe ta marrësh edhe një pajisje e quajtur tapograf, e cila tregon procesin e vozitjes së automjetit.

Por, pala serbe për me me i lëshu autobusët e Kosovës po kërkojnë edhe dokumentin e tapografit me e nxjerrë në Serbi”, ka treguar ai.

Hajrullahu ka thënë se kjo praktikë askund në botë nuk aplikohet. Ka treguar se edhe në vende tjera lëvizin me dokumentet e nxjerra në Kosovë.
Sipas tij, për të nxjerrë dokumentin e tapografit duhet të paguash 100 euro.

“E kemi lajmëruar Policinë dhe Ministrinë e Diasporës”, ka shtuar ai.