SHPËRNDAJE

Penzionet nga 1 janari 2018 do të rriten për 5% ndërsa rrogat në sektorin publik për 10%, ka thënë kryeministrja e Serbisë Ana Brnabiq.

Ajo ka prezantuar 100 ditëshin e saj pranë qeverisë duke thënë se qeveria ka rezultate të shkëlqyeshme duke krijuar mundësinë që të rriten pensionet dhe rrogt punëtorëve në sektorin publik.

Më sakt, rritje prej 10% do të marrin të punësuarit në shkolla, shëndetësi, shërbime sociale, parashkollor, gjyqe dhe prokurori, ushtri, polici, shërbime të sigurimit, kulturë dhe tatimore./presheva.com/