SHPËRNDAJE

Departamenti i posaçëm i Gjykatës së Lartë për Krime Lufte në Beograd, mori vendimin për nëntë anëtarë të formacionit paramilitar “Çakallët” për krime ndaj civilëve shqiptarë gjatë luftës në Kosovë, në vitin 1999.

Gjykatësja Snezana Nikolic Garotic njoftoi se të akuzuarit janë fajtorë për vrasjen e më shumë se 120 civilëve në fshatrat Qyshk, Zahaq, Pavlan dhe Lubenic.

Viktima më e re e kësaj masakre i kishte vetëm 19 vjet, e më e vjetra 87, transmeton Koha.

I akuzuari i parë, Toplica Miladinovic, u dënua me 20 vjet burgim, Srecko Popovic me 10, Slavisa Kastratovic me 2 vjet burgim, Boban Bogicevic me 2 vjet, Abdulah Sokic me 12 vjet burgim, Milojko Nikolic me 20 vjet, Ranko Momic me 15 vjet, Sinisa Misic me 5 vjet dhe Dejan Bulatiovic me 20 vjet. Në tërësi të akuzuarit u dënuan me 106 vjet burgim.

Të liruar nga akuzat janë Radoslav Brnovic dhe Velko Koricanin. /Koha/