SHPËRNDAJE

Richard Randig, një refleksologjist i certifikuar fokusohet në pika të ndryshme të presionit brenda veshit për lehtësimin e stresit, si dhe për lehtësimin e simptomave në zona të tjera të trupit.

Ai sugjeron se masazhi i veshit mund të ndihmojë në lehtësimin e problemeve të shumta shëndetësore, sepse veshët janë shumë afër trurit.Sipas hartës së refleksologjisë, ju mund t’i bëni vetë disa masazhe të tilla.

Filloni duke u ulur në një karrige të rehatshme dhe mblidhni flokët, nëse i keni të gjata. Filloni duke shtypur butësisht lobet e veshit tuaj, duke i tërhequr ato me drejtim përposhtë. Masazhoni butësisht edhe skajet e jashtme të veshëve disa herë.

Një tjetër teknikë është që të përdorin një kapëse rrobash, në secilën prej gjashtë pikave të presionit në veshin tuaj të jashtëm për pesë sekonda, shkruan Shije.

Duke bërë presion mbi skajin e veshit mund t’ju lehtësohen dhimbjet e kokës, ndërsa pikat e tjera të presionit në veshit të jashtëm mund të ndihmojë me problemet në bark, presionin e sinusit dhe dhimbjet e supeve.