SHPËRNDAJE

Kyl Myers nuk dëshiron të zbulojë nëse ajo është nëna e një djali apo një vajze. Ajo dhe burri i saj, Brent, jetojnë në Shtetet e Bashkuara dhe kanë zgjedhur të cilësojnë fëmijën/vajzën e tyre sipas një metode “krijuese gjinore”.

“Ideja është që ta shpëtojmë nga stereotipet. “Do i takojë asaj/atij të zgjedhë se çfarë seksi do të njohë për veten, sapo të jetë në gjendje të shprehë veten”, thanë prindërit.
“Unë nuk kam vendosur për t’i dhënë përcaktuar seksin Zoomer-it”, tha nëna në versionin anglisht të Huffington Post. “Unë do të pres derisa të zgjedh vetë/ose të identifikojë se cili prej të dyve, e cila zakonisht ndodh në rreth tre ose katër vjet, kur shumica e fëmijëve fillojnë për të treguar veten me një përemër mashkull ose femëror. Ndërkohë, vetëm të afërmit e ngushtë e njohin identitetin gjinor të Zoomer. Prindërit nuk duan që Zoomer të rritet i/e kufizuar nga një kulturë e stereotipeve gjinore tradicionale, ku vajzat e vogla vishen me fustane me trëndafila dhe ëndërrojnë të bëhen balerina, ndërsa djemtë luajnë me makina lodër dhe duan të bëhen astronautë. Sipas prindërve Zoomer duhet të jetë në gjendje të aspirojë të dyja.