SHPËRNDAJE

Një studim mbarëkombëtar i kryer nga grupi “Tamedia” ka zbuluar se 70 % të të anketuarve, shpenzimet shëndetësore i kanë shqetësimet më të mëdha, derisa në vend të dytë është skema pensionale e pleqërisë me 57 %, shkruan “The Local”.

Fusha të tjera të rëndësishme shqetësuese ishin migrimi (49 përqind), marrëdhëniet me Evropën (47 përqind) dhe azilin (45 përqind), përcjell albinfo.ch.

Ambienti ishte një shqetësim i madh për 37 për qind të pothuajse 15,000 të anketuarve, ndërsa vetëm 22 për qind i dhanë terrorizmit, si shqetësimin e tyre kryesor.

Sigurimet shëndetësore janë rritur me 158 për qind në pak më shumë se 20 vjet, sipas faqes “20 min”.

Në vitin 2018 ata u ngritën përsëri, me katër për qind.