SHPËRNDAJE

Me rritjen e moshës, tensioni i gjakut ndryshon dhe për fat të keq shndërrohet në armikun tonë më të madh.

Presioni i gjakut sulmon veshkat, arteriet, dhe të gjithë trupin. Nëse ju nuk i kushtoni vëmendjen e duhur, mund të shkaktojë probleme serioze.

Presioni i gjakut githmonë ka diçka për të thënë për shëndetin tonë, dhe nëse jemi mirë, vizita tek një doktor shoqëroht me shprehjen ‘Tensioni për pilot”, shprehje kjo që barazvlerësohet me një gjendje shumë të mirë shëndetësore. Por a e dini ju se cili është tensioni normal për moshën tuaj.

Një studim i kryer nga më shumë se 2000 studiues doli në përfundimin se sipas moshës njeriut duhet të ketë tensionin e gjakut si më sipër.