SHPËRNDAJE

Cokollata

Ekspertët nga Universiteti “Victoria” në Australi,theksojnë se ccokollata ndihmon në humbjen në peshë dhe përmirëson shëndetit e organizmi tonë.

Mirëpo, për humbje të peshës dhe disponim të mirë nuk mjafton konsumimi i çfarëdolloj çokollate. Ajo duhet të jetë kualitative, çokollatë e zezë, sa më e zezë aq më e mirë. Kuptohet, duhet ta konsumoni në sasi të kufizuar! Çokollata e zezë kualitative përmban dyfish më shumë antioksidues sesa vera.

Kakao, përbërësi kryesor i çokollatës, është i pasur me teobromin, që rrit stimulimin muskulor dhe energjinë, zgjeron enët e gjakut dhe ul shtypjen e gjakut.