SHPËRNDAJE

Kur gratë dashurohen, organizmi i tyre reagon në mënyrë të çuditshme. Rezulton se trupi i femrës përfshihet nga një valë reaksionesh imunitare, njësoj siç ndodh kur trupi përgatitet për të përballuar një virus. Lind natyrshëm pyetja nëse dashuria mund të konisderohet si një virus në rastin e gruas, por jo!

Vullnetarët janë ndjekur për shumë vite me rradhë gjatë fazave të ndryshme të jetës dhe pikërisht ngritja e imunitetit dhe reagimet të vrullshme verfikoheshin në periudhat kur dashuroheshin. Ndërkohë përgjigjet imunitare riktheheshin në vlera normale në periudhat e qeta. Tani studimi do të shtrihet edhe tek meshkujt, por mjekët thonë se nuk presin sigurisht të njejtat reagime.