SHPËRNDAJE

Dhembet

Dhëmbët e pastë janë një mënyrë e mirë për të zvogëluar inflacionet, të cilat i shkaktojnë bakteret që janë përgjegjëse për shkaktimin e sëmundjeve të zemrës, por edhe për rrezikun nga sulmi në tru.

Pastrimi stomatologjik i dhëmbëve ul rrezikun për 24 për qind nga infarkti dhe 13 për qind nga sulmi në tru, zbulon studimi i spitalit Taipei në Tajvan i kryer në 100.000 njerëz.

Higjiena e keqe e dhëmbëve rrit rrezikun nga sëmundjet e zemrës dhe enëve të gjakut. Pastrimi profesional i dhëmbëve redukton inflamacionet e shkaktuara nga bakteret përgjegjëse për sëmundjet e zemrës, vërteton kërkimi, ndërsa më së miri është t’i nënshtroheni një herë në vit.