SHPËRNDAJE

Edhe pse amerikanët mendohet të jenë njerëzit që kanë lirinë më të madhe të lëvizjes në botë, një hulumtim tregon të kundërten. Janë qytetarët e Britanisë së Madhe, të Finlandës dhe

Suedisë që kanë pasaportat që mund të udhëtohet në më shumë vende të botës.

Hulumtimi i një organizate nga Irlanda erdhi në këtë përfundim:

1. Britania e Madhe, Suedia dhe Finlanda kanë pasaporta me të cilat mund të udhëtohet në 173 vende të botës.

2. Qytetarëve të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Gjermanisë, Danimarkës e Luksemburgut  kanë qasje pa viza në 172 vende.

3. Italia, Belgjika, Holanda, me pasaportat e këtyre shteteve mund të udhëtoni pa vizë në 171 vende.

4. Irlanda, Kanadaja, Franca, Japonia, Norvegjia e Portugalia, nga këto shtete mund të udhëtohet lirshëm në 170 vende.

5. Zvicra, Austria, Zelanda e Re kanë pasaportë me qasje pa vizë në 168 vende.

5. Australi, Singapor e Greqi, mund të shkoni pa vizë në 167 vende të botës.

7. Nga Koreja e Jugut mund të udhëtohet me pasaportë të tyre në 166 vende pa vizë.

8. Me pasaportë islandeze lejohet në 165 vende pa vizë.

9. Me një pasportë të Maltës mund të udhëtoni në 163 vende pa vizë.