SHPËRNDAJE

Kreu i diplomacisë evropiane, Federica Mogherini dhe komisari evropian për zgjerim, Johannes Hahn në një deklaratë të përbashkët i uruan kryeministrat e Maqedonisë dhe Greqisë, Zoran Zaev dhe Alexis Tsipras për arritjen e marrëveshjes për kontestin shumëvjeçar të emrit kushtetues të Maqedonisë.

“Kjo jo vetëm që është e merituar si mirënjohje për rezultatet e rëndësishme reformatore të Maqedonisë, por do të ndihmojë zbatimin e plotë të marrëveshjes në interes të dy shteteve, rajonit dhe BE-së në përgjithësi, thuhet në kumtesë.