SHPËRNDAJE

Kurrë nuk mund të jeni mjaft të kujdesshëm kur është fjala për shëndetin e fëmijës

Prandaj, po ju sjellim disa këshilla të dobishme se si do të duhej të vepronit me beben tuaj në mënyrë që imuniteti i saj të jetë sa më i fortë.

1. Kujdesuni që bebja të pushojë mjaftueshëm – Imuniteti i lartë në masë të madhe varet nga ajo se a ka fjetur gjumë bebja mjaftueshëm.

2. Shtoni vitaminën C – Nëse nënat edhe vetë kanë mjaftueshëm vitaminë C, edhe bebet do të marrin mjaftueshëm nëpërmjet qumështit të nënës.

3. Pos vitaminës C, shtoni edhe zinkun – Fëmijët të cilët kanë midis shtatë muajsh dhe tre vjetësh, duhet të marrin deri në 3 miligramë zink në ditë.

4. Kujdesuni për hidratimin e bebes – Marrja e mjaftueshme e qumështit është ka rëndësi për imunitetin e lartë të fëmijës suaj. Kështu i merr të gjithë përbërësit e domosdoshëm për zhvillim të drejtë.

5. Ushqimi i shëndetshëm – Edhe neve prindërit vazhdimisht na kanë detyruar të hamë pemë dhe perime kur kemi qenë të vegjël. Nuk ekziston mënyrë më e mirë nga ajo natyrale që të mbrojmë organizmin.

6. Lani duart para kontaktit me beben – madje edhe bebes suaj mund t’ia lani duart me sapun dhe ujë, por butësisht. Shmangni kontaktet me njerëzit e sëmurë.