SHPËRNDAJE

Anëtarët e forcave speciale të Bangladeshit kanë vrarë një njeri që dyshohet se u përpoq të rrëmbente aeroplanin e kompanisë ajrore Birman Bangladesh Airlines nga Dhaka në Dubai, duke bërë që piloti të bënte një ulje të detyruar në Chitagong, thanë zyrtarët. Rrëmbyesi i tha pilotit se kishte probleme personale me gruan e tij dhe se donte të fliste me kryeministrin e Bangladeshit, Sheikh Hasina, raporton Reuters. “Ne u përpoqëm ta arrestonim ose ta dorëzonim, por ai e refuzoi dhe e vramë atë,” tha gjenerali Motyur Rahman. Para hyrjes së policisë speciale në aeroplan, të gjithë 142 udhëtarët dhe shumica e anëtarëve të ekuipazhit dolën në mënyrë të sigurt nga aeroplani. Sulmuesi mbajti vetëm një anëtar të ekuipazhit si peng. Identiteti i tij ende nuk dihet, transmeton KP.