SHPËRNDAJE

Në fillim të muajit Prill, shefi i zyrës për Integrim të kantonit St. Galen dhe qytetit Wil Felix Baumgarner do të vizitoj Bujanocin dhe disa fshtra në këtë Komun.
Felix Baumgarner në këtë vizit do të jete me regjisorin e kantonit St.Gallen,- kordinator i Qendrës Kinematografike dhe Kulturore komunale Valton Jakupit që njeherit është edhe bashkprojektues i projekteve kulturore për Integrim në këtë Kanton.
Qëllimi i kësaj vizite është njohja më e mire e vendeve me banim tv shqiptarve, ku njv numër i madhe jetojnë edhe ne kantonin St. Gallen.

Në kuadër të kësaj vizite shefi i zyres per Integrim te kantonit St. Gallen Felix Baumgartner dhe regjisori Valton Jakupi do te kene takime edhe me Kryetarin e Komunes se Bujanocit z. Nagip Arifin, po ashtu me Deputetin Popullore Shqiptar ne Parlamentin e Republikës se Serbisë z. Shaip Kamberin.

Po ashtu do ta vizitoj edhe shkollen fillore Muharrem Kadriu ne Ternoc dhe Gjimnazin e Presheves. Vizita e ketyre dy perfaqesuesve Kantonal per Integrim dhe Kultur ne Zvicer do te vazhdoj edhe ne disa qytete te Kosoves, Maqedonis dhe Malit te zi ku do te takohem per perfaqesues politik, perfaqesues per Integrim dhe Kulture si dhe me disa Parti Politike. Felix Baumgartner eshte njeherit edhe Producenti kryesore i filmit dokumentar me titull “Cili je Ti”, ne regji te regjisorit Valton Jakupi ku ne kete film flitet mbi Shqiptaret ne Zvicer, dhe qe do te jete premiera ne muajin Maj, dhe i cili eshte realizuar me Ndihmen e organeve Kantonale SG dhe te qytetit Wil.

Filmi eshte i realizuar ne gjuhen Gjermane dhe eshte i titruar ne gjuhen Shqipe. Ku kesaj vizite do ti bashkohet edhe aktori Blerim Abazi, njeherit pjesmares-aktore ne filmin e ri Cili je ti. Felix Baumgartner dhe regjisori Valton Jakupi, kane filluar disa polot projekte kantonelae per shqiptaret ne kete kantone, ku vlen te theksohet aftesia mesimi të gjuhes shqipe per femijes parashkollore, takimi mes shqiptarve dhe organeve kantonale qe mbahet nje here ne vite dhe shume projekte te tjera per shqiptaret ne kete kanton. /presheva.com/