SHPËRNDAJE

Drithera

Humbja në peshë kërkon një kujdes dhe një vënmendje të veçantë të gjithë ato që duan një trup të mirë ësht e rëndësishme që të ndjekin disa këshilla që i ndihmojnë për të realizuar një peshë perfekte trupore.
Kjo nuk lidhet me faktin se ne duhet të ndjekim një dietë apo të bëjmë ushtrime të caktuara që na ndihmojnë për të rënë në peshëpor të kujdesei dhe për humbje të metabolizmit dhe mënyra më e mirë për ta realizuar këtë është përmes përdorimit të ushqimeve ndihmëse siç mund të jenë drithërat integralë.

Drithërat integrale janë përplot me fibra ushqyese dhe karbohidrate, të cilat ndihmojnë në përshpejtimin e metabolizmit.

Dhe po, bëhet fjalë për drithërat e vërteta integrale (tërshërë, oriz integral etj.), e jo për “përzierje” të ndryshme dhe shtesave të tjera që mund t’i gjeni nëpër raftet e dyqaneve.

Ushqime dhe shërbime të tilla duhet shmangur, sepse janë përplot me sheqer dhe nuk do ta merrni efektin e dëshiruar, e më së miri do të ishte t’i hani në mëngjes.