SHPËRNDAJE

Njerëzit në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar i janë bashkuar një iniciative për të duartrokitur nga pragjet e tyre, për të falënderuar punonjësit e shëndetit që po punojnë gjatë krizës së coronavirusit.

Sipas medieve britanike, ngjarja kombëtare “Duartrokitje për kujdestarët tanë” u koordinua për të treguar vlerësim për punonjësit e kujdesit shëndetësor që rrezikojnë jetën e tyre në trajtimin e të infektuarve.

Ngjarje të ngjashme janë mbajtur në Evropë, me qytetarë në mbyllje në Francë dhe Itali duke qëndruar në ballkonet e tyre për të duartrokitur stafin mjekësor.

 

Organizatorët u kishin kërkuar njerëzve që të duartrokisnin, ose në pragjet e tyre, ose përmes dritareve të hapura në 8 të mëngjesit, për të falënderuar punonjësit e shëndetit, përfshirë mjekë, infermierë, mjekë, mjekë farmaceutikë dhe punonjës të urgjencës.

Dhe një iniciative të tillë i është bashkuar, përveç shumë njerëzve, edhe kryeministri Boris Johnson dhe kancelari Rishi Sunak, i cili qëndroi në Street Downing për të duartrokitur.

Ndryshe, numri i njerëzve që kanë vdekur nga coronavirusi në Mbretërinë e Bashkuar ka arritur për më shumë se 100 në ditë për herë të parë.

Kështu, sipas medieve të huaja, numri i vdekjeve është rritur nga 475 në 578, kanë konfirmuar zyrtarët shëndetësorë.

Siç bëhet e ditur më tej, deri më tani janë testuar gjithsej 104.866 persona, nga të cilët 93.208 kanë dalë negativë ndërsa 11.568 ishin pozitivë në testin për coronavirus.

Këto shifra të fundit janë që nga e enjtja në mëngjes, dhe vijnë pasi kancelari Rishi Sunak zbuloi një program ndihme për të ndihmuar të vetëpunësuarit.