SHPËRNDAJE

Nikola Nedeljkoviq, një shofer taksie nga Slavujevci, raportoi se ai deri sa po transporte emigrantët e kanë sulmuar dy burra ku dhe i morën atij telefonin celular dhe të hollat.

Policia në Preshevë ka raportuar se shoferit taksie (1991) nga komuna e Preshevës, që po transportonte emigrantë në qendrën në Bujanoc, e ndaloi një tjetër makinë e tipit “BMW”, dhe se udhëtari kishte sulmuar pasagjerët gjegjësisht emigrantët, dhe pastaj së bashku me shoferin taksistit i morën një telefon celular me një futroll me paratë.

Policia menjëherë erdhi në vendin e ngjarjes dhe, në afërsi të rrethinës së Preshevës, identifikoi dy burra nga vetura “BMW”.

Ata mohuan akuzat për ankesën dhe ia dorëzuan telefonin policisë, duke shpjeguar se shoferi i taksive e kishte harruar atë në automjetin e tyre.

Taksisti Nikola Nedelkoviq nga Slavujevci në komunën e Preshevës, tha se ata janë sulmuar nga dy shqiptar rrugën në Preshevë – Bujanoc, me 4 mars, rreth orës 16 dhe 30.

Ai thotë se po udhëtonte për në Bujanoc, me katër emigrantë të regjistruar në Preshevë, kur sulmuesit i kapën ata në pagesën e autostradës në Preshevë.

– “Bmw” i zi na ka prerë rrugën tonë. Dy burra dolën nga makina, erdhën në taksi, hapën derën dhe filluan të goditnin pasagjerët.

Unë reagova, dhe më pas ata filluan edhe mua të më rrahin. Ata më nxorrën jashtë makinës dhe filluan të godisnin me shkelam dhe grushta.

Unë nuk mund as të mbrohesha as veten as t’i ktheja. Ata morën telefonin tim, sepse u përpoqa të fotografoj se si i rrahin emigrantët dhe më vonë makinën e tyre – tha Nedelkoviq.

Ai thotë se ai nuk e di se çfarë mund të jetë motivi për sulmin, por dyshohet se sulmuesit kishin kërkuar për të transportuar emigrantët.

Nedeljkoviç shton se që nga viti 2013 kur punon si taksist, ai kurrë nuk ka pasur problem deri tani.

Në lidhje me ngjarjen është njoftuar Prokuroria Themelore në Vranjë, i cili urdhëroi që ngjarja mblodhi gjithë informacionin e nevojshëm dhe të paraqesë raportin./presheva.com/