SHPËRNDAJE

Oriz

Orizi është një produkt ushqimor i cili ndihmon që ju të keni një dietë të lehtë, ai lidhet me përmirësimin e shëndetit të gjithanshëm.
Sipas një studimi të ri të realizuar rezulton se konsumimi i orizit të bardhë dhe atij kafe është një mënyrë e mirë për të pasur një dietë të shëndetshme.

‘Rezultatet tona tregojnë se të rriturit që hanë oriz kishin dieta më konsistente me atë që është e rekomanduar në udhëzimet dietale, dhe ata treguan sasi të larta të kaliumit, magnezit, hekurit, folate dhe fibra, ndërsa konsumuan më pak yndyra të ngopura dhe sheqerna të shtuar’, tha drejtuesja e studimit, Dr Theresa Nicklas.

Përveç rezultateve pozitive në studimet që e lidhin konsumin e orizit me dieta të shëndetshme, një gjykim klinik i njeriut ka gjetur se të paturit oriz të bardhë ose ngjyrë kafe në një ushqim rrit ndjenjat e ngopjes më shumë.