SHPËRNDAJE

Menta

Menta është bimë që përdoret tashmë për një kohë të gjatë, për shkak të karakteristikave të saj shëruese.
Për shkak të aromës dhe përmbajtjes që ajo ka menta është një bimë shumë e përdorur në industrinë farmaceutike, kozmetike dhe ushqimore.

Menta ka disa dobi shëndetsore për organizmin tonë, ajo ka një ndikim në zbutjen e pasojave të stresit, është e mirë kundër depresionit dhe rraskapitjes mendore, ndërsa ndihmon edhe në rast të nervozizmit ose shqetësimit të përgjithshëm.

Gjithashtu menten mund ta përorni dhe në formë çaji, pije që mundësohet nga fletët e thara të bimës.