SHPËRNDAJE

Presidenti Recep Tayyip Erdogan prezanton kabinetin e ri presidencial. Në kabinetin presidencial Abdulhamit Gul emërohet ministër i drejtësisë.

Murat Kurum emërohet Ministër i Mjedisit dhe Urbanizmit në kabinetin e ri presidencial në Turqi, ndërsa Mevlut Çavusoglu ministër i Jashtëm. Në kabinetin e ri, ministër i Arsimit emërohet Ziya Selçuk, ministër i Mbrojtjes Hulusi Akar, ndërsa ministër i Shëndetësisë Fahrettin Koca.

Berat Albayrak që kishte postin e ministrisë së Energjisë kaloi në ministrinë e Financave, ndërsa Fuat Oktay është vendosur në postin e zëvendëspresidentit.