SHPËRNDAJE

Refugjat
Bashkimi Evropian do të mbyll kufirin për refugjatë që vijnë nga zonat e luftarve nga lindja e mesme nga 1 marsi.

Siç shkruajnë mediet serbe, transmeton presheva.com, mbyllja e kufirit do të bëhet shkallë shkallë, në fillim për refugjatët nga Iraku, pastaj Afganistani dhe në fund të procesit edhe nga Siria.

Proceset e mbylljes së kufirit po ndodhin ndërmjet Sllovenisë dhe Kroacisë si dhe ndërmjet Serbisë dhe Maqedonisë, ku praktikisht do të thotë se me të madhe ka filluar profilzimi i refugjatëve.