SHPËRNDAJE

Ndërmarrja newyorkeze “Six4Tishree” ka prodhuar një aplikacion, Pikinis, që gjente foto me rroba banjo në rrjet të përdoruesve dhe të miqve të tyre. Ndryshimi i politikës së privatësisë në fakt, i vendosur nga Zuckerberg në 2015 ka shkaktuar humbjen e 250 mijë dollarëve.

Dyshimi është thelluar më shumë gjatë viteve: Facebook mendohet të ketë dëgjuar telefonatat e përdoruesve të tij përmes mikrofonit të celularit.

Gjithashtu përgjon edhe vendndodhjen, leximin e mesazheve dhe indeskin e telefonatave. Denoncimi këtë herë vjen nga një ndërmarrje, newyorkezja “Six4Three”, që ka dorëzuar padinë në gjykatën e San Mateo në Californi.