SHPËRNDAJE

Nuk jeni as të vetëdijshëm sa në të vërtetë lehtë zbulohet a është fëmija juaj më inteligjent se fëmijët e tjerë

Fëmijët me inteligjencë mbi mesataren mund t’i dalloni edhe për nga gjërat të cilat i pikturojnë, theksojnë shkencëtarët holandezë.

Në të vërtetë, hulumtuesit e Universitetit Radbout kanë pasur për qëllim të tregojnë që inteligjenca nuk është e lidhur vetëm me koeficientin e lartë të inteligjencës, por edhe me kreativitetin.

“T’i zhvillosh idetë tuaja, si dhe të mendosh në mënyrë jokonvencionale – janë gjithashtu karakteristika të fëmijëve inteligjentë, thotë Sven Mathijssen, bashkautor i hulumtimit.

Këto 30 objekte i vizatojnë fëmijët ekskluzivisht me koeficient të lartë të inteligjencës:

▪ kokën nga profili
▪ grimin e syve
▪ pështymën
▪ njollën
▪ sisët e dhisë
▪ kapëset e letrës
▪ mizën
▪ kravatën
▪ emblemën
▪ rripin
▪ lythat
▪ qimet e duarve
▪ duart në xhepa
▪ duart pas shpine
▪ dorezat
▪ thonjtë
▪ unazën
▪ gjenitalet
▪ urinën
▪ zinxhirin e portofolit
▪ tojat e këpucëve
▪ detajet në këpuca
▪ çizme kauboji
▪ shputat dhe gishtat si tërësi
▪ krahët
▪ bishtin
▪ shumë figura njerëzish
▪ kafshë
▪ ngjyra
▪ ambientin përreth njeriut