SHPËRNDAJE
HARBIN, CHINA - JANUARY 05: An illuminated ice castle is seen during the Harbin International Ice and Snow Sculpture Festival at Harbin Sun Island International Snow Sculpture Art Expo in Harbin, China on January 05, 2018. The Festival, established in 1985, is held annually on January 5 and lasts over a month. (Photo by Stringer/Anadolu Agency/Getty Images)

Festivali Ndërkombëtar i Harbin Ice përfundon në fund të shkurtit dhe përmban mijëra skulptura akulli mahnitëse.
“Bota magjike e akullit” përbëhet nga veprat spektakolare siç janë kështjellat gjigande, monumentet historike dhe figurat e famshme, të ndriçuara natën në ngjyra të ndritshme verbuese.

Efektet e ndriçimit LED të kompjuterizuara kontrollohen për të animuar shfaqje mahnitëse të ngjyrave dhe të projektimit në skulpturat e mëdha të akullit. Tetëmbëdhjetë milionë njerëz morën pjesë në festivalin e vitit të kaluar.

Rreth 10,000 punonjës ndihmuan në krijimin e botës së akullt të këtij viti, e cila mbulon një hapësirë prej 600,000 metër katror në një park pranë lumit Songhua. I njohur si festivali më i madh dimëror në botë, shfaqja vjetore është mbajtur që nga viti 1983 dhe tërheq qindra mijëra vizitorë në vit. Festivali zgjat deri më 28 shkurt.

HARBIN, Jan. 5, 2018: Tourists visit the Ice-Snow World in Harbin, capital of northeast China’s Heilongjiang Province, Jan. 5, 2018. The 34th Harbin International Ice and Snow Festival kicked off on Friday. (Xinhua/Wang Jianwei via Getty Images)
HARBIN, CHINA – JANUARY 05: Tourists visit illuminated ice sculptures at Ice and Snow World park on January 5 2018 in Harbin, China. The Ice and Snow World Park host the 34th Harbin International Ice and Snow Sculpture Festival from January 5 until the end of February. (Photo by Tao Zhang/Getty Images)
HARBIN, CHINA – JANUARY 05: Tourists visit the Harbin International Snow Sculpture Art Expo at Harbin Sun Island park on January 05 2018 in Harbin,China.Harbin Ice Sculpture Festival is one of the highlights of the tour, attracts domestic and foreign tourists to visit. (Photo by Tao Zhang/Getty Images)
HARBIN, CHINA – JANUARY 05: Tourists visit illuminated ice sculptures at Ice and Snow World park on January 5 2018 in Harbin, China. The Ice and Snow World Park host the 34th Harbin International Ice and Snow Sculpture Festival from January 5 until the end of February. (Photo by Tao Zhang/Getty Images)
HARBIN, CHINA – JANUARY 05: People visit the illuminated ice castle during the Harbin International Ice and Snow Sculpture Festival at Harbin Sun Island International Snow Sculpture Art Expo in Harbin, China on January 05, 2018. The Festival, established in 1985, is held annually on January 5 and lasts over a month.
(Photo by Stringer/Anadolu Agency/Getty Images)
HARBIN, CHINA – JANUARY 04: Tourists visit illuminated ice sculptures at Ice and Snow World park on January 4 2018 in Harbin, China. The Ice and Snow World Park will host the 34th Harbin International Ice and Snow Sculpture Festival from January 5 until the end of February. (Photo by Tao Zhang/Getty Images)