SHPËRNDAJE

Skandali i Monica Lewinskyt me ish-presidentin amerikan Bill Clinton tashmë do të jetë pjesë e “American Crime Story”

Kjo dramë do të rrëfejë çështjen famëkeqe midis presidentit të atëhershëm amerikan Clinton dhe ish-praktikantes së Shtëpisë së Bardhë Lewinsky, dhe procedurat e mëpasme të thirrura kundër tij nga Dhoma e Përfaqësuesve të ShBA-së, shkruan The Guardian.

Ylli Beanie Feldstein do të luajë rolin e Monica Lewinskyt, ndërsa Sarah Paulson do të luhet nga Linda Tripp – personazhi i shërbyeses civile që regjistroi fshehurazi thirrjet telefonike të 22-vjeçares të bëra me Clintonin, i cili ishte 27 vjet më i moshuar.

Seriali do të shfaqet premierë në shtator të vitit 2020 në ShBA, dhe pritet të transmetohet shumë shpejt në Mbretërinë e Bashkuar. Dy seritë e mëparshme të “American Crime Story” janë treguar në BBC Two në Mbretërinë e Bashkuar, si pjesë e marrëveshjes së sindikatës së transmetuesit me ShBA.

Skenari është përshtatur nga Ryan Murphy, i cili ka qenë edhe autor i një libri në lidhjem e këtë skandal.

Sidoqoftë, me përfshirjen e Lewinskyt në serial, skenari tani po ecën përpara. Në një prononcim për Vanity Fair, ajo tha se kishte hezituar të merrte pjesë në serial, por ishte shpejtuar nga mundësia për të “rimarrë rrëfimine saj”.

“Njerëzit kanë bashkëpunuar duke treguar pjesën time në këtë histori për dekada”, tha Lewinsky. “Në fakt, nuk ishin deri në vitet e kaluara që unë kam qenë në gjendje të kërkoj plotësisht narracionin tim, gati 20 vjet më vonë.

“Ky nuk është thjesht një problem për mua. Njerëzit e fuqishëm, shpesh burra, përfitojnë nga ato që i nënshtrohen atyre në mënyra të panumërta gjatë gjithë kohës. Shumë njerëz do ta shohin këtë si një histori të tillë dhe për këtë arsye, ky tregim është ai që është, për fat të keq, me gjelbërim të përhershëm”, ka thënë ajo.