SHPËRNDAJE

Turneu tradicinal i shahut ”PRESHEVA 2019” u organizua dje në Preshevë ku morën pjesë shahist nga vende të ndryshme të rajonit si Shqipëri, Kosovë, Maqedoni dhe nga Serbia. Fitues i këtyre garave ishte shahisti nga Kosova, Nderim Saraçi.

Ai është shprehur i kënaqur për pjesmarrjen në këto gara meqë nuk ishin të lehta sepse kanë konkuruar shahistë shumë të mirë. Fituesi i garave të shahut ka folur edhe rolin e këtijë sporti duke ftuar të rinjtë që të merren më shumë me shah. Sekretari i Qendrës Sportive Presheva, Dashnim Saqipi për portalin preshevacom ka konfirmuar se në këto gara janë ndarë pesë çmime duke i radhitur nga vendi i parë deri në vendin e pestë, dy çmime sipas radhitjes së shahut, çmimi i shahistit preshevarë dhe çmimi i shahistit më të ri pjesmarrës në turneun e shahut.

T a b e l a:

1. Nderim Saraci 8

2. Endrit Uruci 7

3 Nebojsa B Ristic 6½ 

4.Sulejman Suljovic 6½

5.Stanoje Jovic 6½

6. Albert Zenuni 6½

7. Ardian Jashari 6½

8.Beshim Disha 6

9. Marko Markovic 6

10. Kamber Ibishi 6

11. Besim Uruci 6

12. Nedzmedin Sadiki 6

13. Aleksander Kralevski 6

14.Muhamet Asllani 5½

15. Perparim Makolli 5

16. Besnik Bajraktari 5

17. Adnan Ajrula 5

18. Avni Krasniqi 5

19. Liridon Behrami 5

20. Osman Saraci 5

21. Musa Ahmeti 5

22. Isuf Kasumi 5

23. Agim Shemshiji 5

24. Ibish Hulaj 5

25. Alban Mehmedi 5

26. Isa Zeka 4½

27. Miroslav Nisic 4½

28 Slobodan Puzic 4½

29. Gzim Bytyqi 4½ 

30. Skender Demiri 4½

31. Hysen Zenuni 4

32. Ilir Zhupa 4

33. Nuridin Hyseni 4

34. Qamil Fetiu 4

35. Milos Mihajlovic 4

36. Faredin Osmani 4

37. Salim Zenuni 4

38. Zejnulla Shakiri 4

39. Suejd Ibrahimi 4

40. Isa Zeqiri 4

41. Sladjan Cvetkovic 3½

42. Slobodan Nedeljkovic 3½

43. Reshat Ibrahimi 3½

44. Stanimir Trajkovic 3½

45. Shaim Sulejmani 3½

46. Fatmir Zimberi 3

47. Ljubisa Stamenkovic 3

48. Selver Zendeli 3

49. Boban Arsic 3

50. Sabri Zenuni 3

51. Budimir Mihajlovic 2½

52. Sokol Kadriu 2½

53. Fadil Fazliu 2

54. Sveta Djordjevic 2

55. Radivoje Djedovic 2

Saqipi poashtu ka shprehur falemderim për bashkëpunëtorët dhe pushtetin lokal të cilët kanë ndihmuar realizimin e këtijë eventi sportiv në vendin tonë./presheva.com/